Ball-Nogues Studio: Gravity's Loom

September 3, 2010-March 20, 2011

Efroymson Entrance Pavilion
Free

Los Angeles-based design team Ball-Nogues Studio will create an immersive, site-specific installation for the IMA's Efroymson Family Entrance Pavilion. The space will be filled with multicolored strings configured in catenary curves, arcs naturally assumed by the strings as they respond to the force of gravity. Trained as architects, Benjamin Ball and Gaston Nogues are working with the pavilion's architecture to develop an installation related to the function of the space as a thoroughfare and meeting point for visitors. The studio's practice fuses the disciplines of art, architecture and design, bringing aspects of each world to the other to create technologically innovative and visually spectacular built environments.
Support generously provided through the Efroymson Family Fund, a fund of Central Indiana Community Foundation.

Indianapolis Museum of Art 4000 Michigan Rd., Indianapolis, IN